Concepten van telemarketing Sion Wilbers  

ONDERZOEK UITVOEREN EN INFORMATIE SAMENSTELLEN VOOR TELEMARKETING

Telemarketing kan een efficiënt hulpmiddel zijn bij het analyseren van het succes van een marketing- of verkoopcampagne. Telemarketeers nemen contact op met klanten om beoordelingen te verzamelen en de mate van tevredenheid of ontevredenheid te meten en deze voor analyse door te geven aan het marketingteam.

Studies tonen aan dat 17% van de gemiddelde dag van een verkoper wordt besteed aan het invoeren van klantgegevens. Het verzamelen van deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om de prospects voor de volgende marketingcampagne te targeten of om inactieve klanten opnieuw te verbinden en terug te winnen.

Het is echter een nuttig hulpmiddel gebleken voor bedrijven met beperkte budgetten om hun producten en diensten te promoten. In combinatie met andere marketingtactieken kan telemarketing zeer effectief blijken te zijn in het raken van de juiste noten voor uw marketingcampagne.

Inkomende telemarketing bestaat uit het aannemen van vragen of bestellingen die zijn gegenereerd via advertenties, direct mail of een ander marketingkanaal. Aan de andere kant richt uitgaande telemarketing zich rechtstreeks op de klant om producten of diensten te verkopen – ongevraagd bellen.

Een belangrijk voordeel van het gebruik van telemarketing voor uw campagne en het promoten van uw bedrijf is dat u hiermee onmiddellijk de interesse van uw klanten in uw producten of diensten kunt meten. Directe communicatie tussen een telemarketeer en klant geeft snelle antwoorden met betrekking tot hun vragen en behoeften over de producten of diensten.

Als u een commerciële onderneming heeft en u moet telemarketing doen voor één van uw campagnes, dan zal Sky Liberty binnen Nederland u daarbij helpen. Ze hebben een geweldige taak voor mij uitgevoerd en het werd een enorme vervulling voor mijn bedrijf.

skyliberty.nl